Ciorba cu peste afumat

de Rocsi in Ciorbe, 20 Iun 2015 | 8754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat
  • 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 5 fire marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4-5 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 500-600 ml bors pentru acrit
  • cativa taitei de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu peste afumat:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc. Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate. Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba. Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte. Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti. Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra. Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

ce buna tre sa fie

Rocsi 1

29.06.2015, 20:26

Poa

Rocsi 1

29.06.2015, 20:27

Luana, daca iti place pestele, iti place si ciorbita asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume